Tydliga Bildmall linkedin2

Är det dags att hoppa av tåget?

Personligen har jag precis lagt hälften av alla mina långsiktiga tillgångar i ”kontanter” eller i ”penningmarknadsfond” i de fall försäkringsbolaget inte låter mig ligga likvid.

Datum 2020/02/24

Det kan mycket väl bara så att några dagars oro övergår till uppgång för att därefter ligga still eller gå ner och upp igen.

Mitt beslut att hoppa av med hälften och ta det lugnt ett tag framöver grundar sig på den övervärdering som ett flertal aktier/bolag/branscher besitter.

Här har vi tillsammans blåst in ”förväntad potential” med högkonjunkturens sinne ett bra tag.

En tragisk händelse såsom Coronaviruset blir således inte i sig ”orsaken” utan snarare droppen som får en redan överfull bägaren att rinna över.

Det skulle lika gärna kunna vara ett presidentval.

Ett korthus blåser lätt omkull i förändringens vindar.

Om du således har en tjänstepension/kapitalförsäkring i SPP, Skandia, Folksam, LF eller SEB så går du enklast in på deras internetkontor med ditt mobila bank-id och ser till att portföljen innehåller minst 50% kort svensk räntefond. I dagsläget med tanke på alla faktorer som påverkar våra valutor väljer jag således att även undvika den valutarisk/möjlighet som kan finnas i räntefonder.

Om du har en tjänstepension/kapitalförsäkring i Avanza/Nordet så loggar du in med ditt mobila bank-id och väljer ”sälj hälften” på varje fondinnehav.

Vet dock, att detta bara är en allmän rekommendation utifrån min syn på dagens marknad. Och självklart i förhållande till kapitalets storlek och karaktär.

Önskar du personlig rådgivning är det bara att använda länken ”boka tid” nedan och välja tjänst nr 5.

Go back

BULL-FEST, BULL-FEST, HELA DAN?

Datum 2020/11/16
Efter tidernas mest spännande presidentval verkar såväl världen som Donald Duck erkänna dess resultat. USA har åter fått en president som inser vikten...

Read more


Mera surf tack!

Datum 2020/08/27
Gissningsvis har jag i år slagit dottern i skärmtid under semestern. För även om jag ägnat otaliga stunder i hängmattan och njutit av det vackra somma...

Read more

Boka ett möte ›