Tydliga Bildmall linkedin2

Är det dags att hoppa av tåget?

Personligen har jag precis lagt hälften av alla mina långsiktiga tillgångar i ”kontanter” eller i ”penningmarknadsfond” i de fall försäkringsbolaget inte låter mig ligga likvid.

Datum 2020/02/24

Det kan mycket väl bara så att några dagars oro övergår till uppgång för att därefter ligga still eller gå ner och upp igen.

Mitt beslut att hoppa av med hälften och ta det lugnt ett tag framöver grundar sig på den övervärdering som ett flertal aktier/bolag/branscher besitter.

Här har vi tillsammans blåst in ”förväntad potential” med högkonjunkturens sinne ett bra tag.

En tragisk händelse såsom Coronaviruset blir således inte i sig ”orsaken” utan snarare droppen som får en redan överfull bägaren att rinna över.

Det skulle lika gärna kunna vara ett presidentval.

Ett korthus blåser lätt omkull i förändringens vindar.

Om du således har en tjänstepension/kapitalförsäkring i SPP, Skandia, Folksam, LF eller SEB så går du enklast in på deras internetkontor med ditt mobila bank-id och ser till att portföljen innehåller minst 50% kort svensk räntefond. I dagsläget med tanke på alla faktorer som påverkar våra valutor väljer jag således att även undvika den valutarisk/möjlighet som kan finnas i räntefonder.

Om du har en tjänstepension/kapitalförsäkring i Avanza/Nordet så loggar du in med ditt mobila bank-id och väljer ”sälj hälften” på varje fondinnehav.

Vet dock, att detta bara är en allmän rekommendation utifrån min syn på dagens marknad. Och självklart i förhållande till kapitalets storlek och karaktär.

Önskar du personlig rådgivning är det bara att använda länken ”boka tid” nedan och välja tjänst nr 5.

Go back

Börssnack med Hansén och Olavi avsnitt 140

Datum 2021/10/15
Avsnitt 140 gästas av en riktig tungviktare, nämligen Inge Heydorn, techförvaltare på GP Bullhound. Med sin långa erfarenhet och sin djupa kunskap i s...

Read more


Börssnack med Hansén och Olavi avsnitt 139

Datum 2021/10/08
Avsnitt 139 gästas av stjärnskottet Robin Boheman, vd på Instalco. Robin berättar om sin resa med Instalco och vad han tagit med sig från studietiden ...

Read more

Boka ett möte ›