Tydliga Bildmall linkedin

Är det läge att gå in nu?

Jag säger inte att risken för ytterligare börsfall är över. Utmaningarna för såväl människor som organisationer är fortfarande stora.

Innebörden av Covid-19 syns fortfarande överallt och såväl försöken att förhindra smitta som stimulansåtgärderna kommer i sin tur att få långsiktiga konsekvenser på världsekonomin.

Datum 2020/03/25

MEN

För den som önskar gå mot strömmen, har lång placeringshorisont och hög riskvilja, kan det vara läge att försiktigt gå in i aktier/aktiefonder.

Om du följt mina tidigare råd så har du sedan slutet av februari ca 50% av ditt pensionskapital i kontant/kort räntefond.

Av dessa kan man således försiktigt lyfta in 10-20% igen spridda på de redan befintliga fonderna.

Personligen har jag idag även valt in fonden MS Invf global opportunity som finns på diverse fondplattformar samt SEB Sverigefond småbolag C/R.

De som tycker att det är ok att investera i olja kan även ta en titt på klassiska oljetunga fonder såsom Rysslands-/Brasilienfonder eller rena energifonder.

Notera dock att detta innebär att man tar hög risk med det kapital man investerar. Marknaden är otroligt volatil (rör sig häftigt upp och ner), oavsett vilket finansiellt instrument man investerar i.

Go back

Börssnack med Hansén och Olavi avsnitt 149

Datum 2021/12/17
Avsnitt 149 gästas av Taner Pikdöken från Atlantfonder. Ett samtal om hur man agerar som hedgefondförvaltare och hur man är positionerad inför 2022. V...

Read more


Börssnack med Hansén och Olavi avsnitt 148

Datum 2021/12/10
Avsnitt 148 gästas av mäklarchefen Oskar Ekman från Penser Bank. Bolag, börsen, börspsykologi och trading diskuteras. Oskar delar med sig av massvis m...

Read more