Tydliga Bildmall linkedin

Är det läge att gå in nu?

Jag säger inte att risken för ytterligare börsfall är över. Utmaningarna för såväl människor som organisationer är fortfarande stora.

Innebörden av Covid-19 syns fortfarande överallt och såväl försöken att förhindra smitta som stimulansåtgärderna kommer i sin tur att få långsiktiga konsekvenser på världsekonomin.

Datum 2020/03/25

MEN

För den som önskar gå mot strömmen, har lång placeringshorisont och hög riskvilja, kan det vara läge att försiktigt gå in i aktier/aktiefonder.

Om du följt mina tidigare råd så har du sedan slutet av februari ca 50% av ditt pensionskapital i kontant/kort räntefond.

Av dessa kan man således försiktigt lyfta in 10-20% igen spridda på de redan befintliga fonderna.

Personligen har jag idag även valt in fonden MS Invf global opportunity som finns på diverse fondplattformar samt SEB Sverigefond småbolag C/R.

De som tycker att det är ok att investera i olja kan även ta en titt på klassiska oljetunga fonder såsom Rysslands-/Brasilienfonder eller rena energifonder.

Notera dock att detta innebär att man tar hög risk med det kapital man investerar. Marknaden är otroligt volatil (rör sig häftigt upp och ner), oavsett vilket finansiellt instrument man investerar i.

Go back

BULL-FEST, BULL-FEST, HELA DAN?

Datum 2020/11/16
Efter tidernas mest spännande presidentval verkar såväl världen som Donald Duck erkänna dess resultat. USA har åter fått en president som inser vikten...

Read more


Mera surf tack!

Datum 2020/08/27
Gissningsvis har jag i år slagit dottern i skärmtid under semestern. För även om jag ägnat otaliga stunder i hängmattan och njutit av det vackra somma...

Read more

Boka ett möte ›