Hängmatta

Mera surf tack!

Gissningsvis har jag i år slagit dottern i skärmtid under semestern. För även om jag ägnat otaliga stunder i hängmattan och njutit av det vackra sommarvädret, så har jag inte kunnat släppa taget om utvecklingen på aktiemarknaden på det sätt jag brukar kunna under sommaren. Av många skäl.

Datum 2020/08/27

Sedan början av juli är MSCI World-index upp ca 8,8 procent och sedan bottenläget 23e mars har detta index nu en uppgång med 50 procent. Samtidigt som en förödande pandemi pågår.

Otaliga nyheter gällande hög arbetslöshet, minskade vinster, högre skuldsättning, risk för ökad riskspridning, upptrappning i konflikten mellan USA och Kina, negativ dollarutveckling, osv har levererats och ändå lyckats resultera i en över lag ökad efterfrågan på aktier.

Hur är det möjligt?

Jo, du förstår. Vi förväntade oss så mycket värre konsekvenser än det som blev. Och stödpaketen världen över har onekligen gjort en enorm insats genom såväl bidrag till arbetsgivare som stödköp av obligationer.

Hösten bjuder på många spännande faktorer som garanterat får världen att gunga men jag väljer ändå att växla över den generella sparportföljen från 50/50 till 75/25. Alltså 75 procent av kapitalet i aktiefonder och 25 procent kontant alt kort räntefond i sek. Flera faktorer tyder på att vi har en stadigvarande återhämtning med tillväxt i sikte och volatiliteten ser ut att börja närma sig normala nivåer igen.

Sp500 1000px

Självklart skall rådet anpassas beroende på din sparform, placeringshorisont, önskvärda risknivå osv.

Vilka fonder jag rekommenderar just nu är förbehållet våra kunder, men du är självklart varmt välkommen att bli en av dem.

All the best,
Sara Jergelius

Go back

Börssnack med Hansén och Olavi avsnitt 140

Datum 2021/10/15
Avsnitt 140 gästas av en riktig tungviktare, nämligen Inge Heydorn, techförvaltare på GP Bullhound. Med sin långa erfarenhet och sin djupa kunskap i s...

Read more


Börssnack med Hansén och Olavi avsnitt 139

Datum 2021/10/08
Avsnitt 139 gästas av stjärnskottet Robin Boheman, vd på Instalco. Robin berättar om sin resa med Instalco och vad han tagit med sig från studietiden ...

Read more

Boka ett möte ›